Added Confirmed Pending Replied Closed Archived

General Απόφραξη φρεατίων σε διαβάσεις πεζών

#194
Archived
Posted 5 years ago

Description:

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να απευθύνω τα χρόνια πολλά για την καινούρια χρονιά του 2019 και να ευχηθώ υγεία και ευτυχία σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου σας.
Είμαι μόνιμος κάτοικος του Δήμου σας και θα ήθελα να σας υποβάλλω κάποιες παρατηρήσεις (θα μπορούσατε να τις αποκαλέσετε και παράπονα), μιάς και καθημερινά σχεδόν αθλούμαι περπατώντας και τρέχοντας κυρίως στον παράδρομο της Εθνικής οδού. Ξεκινώ από την αρχή της οδού Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας την υπόγεια διάβαση της οδού Φώτη Πίττα, συνεχίζω περπατώντας στην απέναντι πλευρά του παραδρόμου της Εθνικής οδού. Αυτήν την εποχή, (και όχι μόνον αυτήν την χρονιά) λόγω των βροχών, η στάθμη του νερού μέσα στην διάβαση είναι τέτοια, που καθιστά αδύνατη την διέλευση πεζών μέσα από αυτήν. Θα πρέπει κανείς να φορά ειδικά υποδήματα για να μπορέσει να περάσει στην απέναντι πλευρά της Εθνικής οδού. Ο λόγος που τα νερά βρίσκονται μέσα στην διάβαση, είναι φυσικά ότι τα δύο φρεάτια μέσα σε αυτήν, είναι εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα «βουλωμένα», με αποτέλεσμα το βρόχινο νερό να συσσωρεύεται και να μην οδηγείται προς κάποια αποχέτευση, ώστε να στραγγίζει η διάβαση. Το ίδιο πράγμα βέβαια συμβαίνει και στην επόμενη διάβαση, αυτήν που βρίσκεται στην συμβολή του παραδρόμου με την οδό Ελλάδος, με αποτέλεσμα το καθημερινό μου περπάτημα στον προαναφερόμενο δρόμο, να καθίσταται καθημερινά προβληματικό και να αναγκάζομαι να αποφεύγω την διέλευση των διαβάσεων, μόνο και μόνο επειδή κανείς από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δεν ασχολείται με αυτό το θέμα, ή και ακόμη χειρότερα, εάν ασχολούνται κάποιοι ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα και δεν κάνουν τίποτα για να το λύσουν. Το χειρότερο δε, είναι ότι κάποιοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την διάβαση ενώ αυτό είναι αδύνατον, διασχίζουν κάθετα την Εθνική οδό!!!!!!!!, (είμαι αυτόπτης μάρτυρας πολλές φορές αυτού του φαινομένου) με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και να είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να θρηνήσουμε και θύματα εξ αιτίας του προβλήματος αυτού.
Και νάταν αυτό μόνον. Καθημερινά περπατώντας στους δύο παράπλευρους της Εθνικής οδού δρόμους, ρισκάρω την ζωή μου, καθ’ όσον τα τμήματα που έχουν πεζοδρόμιο και μπορεί κανείς να αισθανθεί κάποιαν ασφάλεια είναι πολύ μικρά, σε σχέση με αυτά που δεν έχουν, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι τον αέρα των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους αυτούς και να αναρωτιέμαι, άραγε μέχρι πότε θα είμαι σώος περπατώντας σε αυτούς τους δρόμους;
Αυτά είχα να σας αναφέρω και το κάνω μόνο και μόνο για να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και να νοιώθω ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Από εκεί και πέρα είναι αρμοδιότητα και βούληση των υπηρεσιών του Δήμου σας κατά πόσον τα ως άνω λεχθέντα από μέρους μου, μπορεί να έχουν κάποια απήχηση και να συγκινήσουν αυτούς που θέλουν να υπηρετούν τον Δήμο για τους πολίτες και όχι για τα «μάτια του κόσμου» μόνον.
Ελπίζοντας ότι κάποιοι από τον Δήμο θα διαβάσουν αυτήν μου την επιστολή, παραμένω στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επι πλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
Αλέξ. Παπαδιαμάντη 7, Ύψωνας,
4193
e-mail address: sandman57gr@gmail.com

Location:

A6, Ύψωνας, Κύπρος

Request Process

Added

Added

5 years ago

Created by: Ανώνυμος Χρήστης

Initial entry into the category General

Confirmed

Confirmed

5 years ago

Created by: Γαβρίηλ Γαβριηλίδης

Το αίτημα σας γνωστοποιήθηκε.

Replied

Replied

5 years ago

Created by: Γαβρίηλ Γαβριηλίδης

Αναφέρομαι στις παρατηρήσεις /Παράπονα σας τα οποία έχουν σταλεί στο Δήμο Ύψωνα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θέλω να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα. Είναι γεγονός πως οι υπόγειες διαβάσεις παρουσιάζουν προβλήματα ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες γεγονός που δυσκολεύει σοβαρά τους διερχόμενους πολίτες. Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε πως αποκλειστική αρμοδιότητα για τις υπόγειες διαβάσεις έχει το Τμήμα Δημοσίων Έργων το οποίο είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη συντήρησης και καθαριότητας τους. Έχοντας όμως υπόψη τα κατά καιρούς προβλήματα που παρουσιάζονται, ο Δήμος Ύψωνα υπέβαλε αίτημα στο Τμήμα Δημοσίων Έργων με σκοπό την διάνοιξη απορροφητικού λάκκου στις διαβάσεις με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό και έχει προγραμματιστεί για ολοκλήρωση εντός του 2019. ¨Όσο άφορα τα πεζοδρόμια στους παράπλευρους δρόμους του Υπεραστικού θα πρέπει να σας πληροφορήσω πως έχει αρχίσει η σταδιακή κατασκευή πεζοδρομίων από την οδό Αγίου Ιλαρίωνος γεγονός που σταδιακά θα επιλύσει και αυτό το πρόβλημα . Σας ευχαριστούμε πολύ για τις παρατηρήσεις σας και για οτιδήποτε περαιτέρω μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

Archived

Archived

5 years ago

Created by: Γαβρίηλ Γαβριηλίδης

Το αίτημα έχει απαντηθεί.